Filtry do dzbanka służą do oczyszczania wody z kranu i poprawiania jej jakości, dzięki czemu doskonale nadają się zarówno do picia, jak i gotowania. W filtrach dzbankowych stosowane są złoża filtracyjne, które ograniczają stężenie szkodliwych i zbędnych substancji zawartych w wodzie kranowej, poprawiają jej smak i zapach, a właściwie zamieniają się na neutralną.
Dlaczego woda jest tak niezbędna i jak pomaga nam filtr do dzbanka? – przeczytaj przed zakupem
Niezaprzeczalny jest znaczący wpływ wody wypijanej dzięki filtrom od dzbanka na organizm człowieka. Woda odpowiada przede wszystkim za utrzymanie temperatury ciała i eliminację toksyn z organizmu. Organizm człowieka nie może magazynować wody i traci ją w wyniku wielu procesów (trawienie, oddychanie), stanów i aktywności fizycznej, dlatego tak ważne jest codzienne picie wystarczającej ilości płynów.
Już niewielki niedobór wody powoduje ból głowy, zamiast iść prosto na środek przeciwbólowy. Filtry do dzbanków zapewnią, że o każdej porze będziesz miał pod ręką zdrową wodę. Pamiętaj wypij szklankę wody i zobacz, że ból głowy minie. Inne objawy niskiego poziomu wody w organizmie to problemy z pamięcią, suchość skóry. Wraz z wodą dostarczamy również wiele mikroelementów niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Jak działają filtry do dzbanka – podpowiadamy
Filtry dzbankowe pozwalają na oczyszczenie wody z zanieczyszczeń, w tym redukcję wapnia, magnezu i potasu, zwykle na poziomie wody mineralnej. Filtracja wody w domu przy wykorzystaniu filtrów do dzbanków, to zdrowe rozwiązanie, które służy również środowisku (ograniczenie produkcji nieczystości). Dzięki wykorzystaniu dzbanka z filtrem otrzymujemy wodę odpowiednią dla organizmu człowieka. Sprawdź na stronie: strefafiltrow.pl/filtry-do-dzbanka
Filtr do wody dzbanek sprawia, że woda jest zdrowsza i bogatsza w minerały. Wkład filtrujący wpływa na strukturę cząsteczek wody, są one lepiej wchłaniane. Filtr do dzbanka zmniejsza ilość składników odpowiedzialnych za twardość wody, wzbogacając wodę w zdrowe składniki w postaci jonów. Również poziom PH zmienia się na wyższe, aby regulować pracę układu pokarmowego.